Sjov med gymnastik!

Om Flipkidz

Flipkidz gymnastik findes i tre forskellige aldersgrupper: 2-3 år, 4-5 år og 6-8 år. Hver aldersgruppe har sin egen kursusplan, og indholdet er tilpasset efter børnenes motoriske udviklingsstadie. Vores uddannede Flipkidz-instruktører leder timerne.

Finn ditt Flipkidz lokale

 

Flipkidz 2-3 år
Her laver børnene gymnastik sammen med en forælder. Som forælder deltager du aktivt i hele timen. Her er der fokus på opdagelsesglæden. Børnene lærer at føle sig hjemme i en gymnastiksal og lærer de forskellige redskaber at kende på en sjov måde. Vi leger os til forskellige grundlæggende færdigheder som at holde balancen, hoppe og rulle. Og så er der naturligvis rig mulighed for at lege og fjolle.

Find hold

 

Flipkidz 4-5 år
Her er der rig mulighed for at bevægelsesglæde på børnenes vilkår. Vi øver os på en sjov måde i at slå kolbøtter, hoppe og gå balancegang. I slutningen af timen leger vi og bygger forhindringsbane.

Find hold

 

Flipkidz 6-8 år
Her giver vi børnene alsidig motorisk træning. Børnene øver sig i balancegang og hop, grundlæggende øvelser som at slå kolbøtter og at træne styrke. Træneren tilpasser øvelserne i takt med, at børnene udvikler sig. Her får børnene mulighed for at lære gymnastik på en sjov måde.

Find hold

 

Timens oplæg

Indholdet i en Flipkidz-time er unikt for hver færdighed. Timens opbygning er baseret på en gennemtænkt timeplan, som skal føre til et pædagogisk mål. Vi følger gymnastiktrappen og opbygger en time, hvor alle børnene får lov til at opleve, at de bliver udfordret og lykkes. Sådan ser en time ud:

Samling
Her lærer vi hinanden at kende og ser, hvem der er kommet.

Opvarmning
Skønne bevægelser i en rundkreds til musik. Børnene følger instruktørens bevægelser.

Træning
Fokus på en specifik, grundlæggende færdighed. Vi træner på to forskellige stationer.

Forhindringsbane
Vi fortsætter med at træne teknikker, men udvider med varierede øvelser i ugens færdighed.

Flipleg 
En sjov stund i slutningen af lektionen, hvor vi leger et gymnastik-inspireret leg. De yngre børn får forskellige missioner med faldskærm og de større børn bliver udfordret på forhindringsbanen og samarbejdet.

Afslutning
Vi afrunder med at tale om, hvad vi har lavet, og hvilke øvelser børnene kan lave derhjemme. Timens sidste indslag er afslutningslegen.
 

Kursusplan

Vores kursusplan er baseret på et skoleår. Børnene får det maksimale ud af træningen ved at deltage i kurset i mindst to sæsoner.
Hver sæson består af 10 uger, som indeholder fire forskellige grundfærdigheder inden for gymnastik. Man træner hver færdighed i to uger.
Hver sæson har Flipkidz et bestemt tema. Hver færdighed er knyttet til noget fra temaet for at gøre det tilstrækkeligt pædagogisk til, at børnene kan følge med.

Gymnastikinstruktørens uddannelse

Folkene bag Flipkidz er uddannede folkeskolelærere og idrætslærere. Vi brænder for uddannelse, og derfor er vi stolte over det materiale, vi har sammensat til vores Flipkidz-instruktører.

De har alle sammen en baggrund inden for idræt og en oprigtig interesse i at arbejde med børn. For at blive ansat i vores instruktørteam skal man ønske at inspirere og have de samme værdier som Be Sporty.

Flipkidz-instruktørerne har gennemført Be Sportys instruktøruddannelse, som har fokus på teknik og sikkerhed. Alle instruktører skal fremvise en ren straffeattest og børneattest for at blive ansat. Det kræver vi, for at du som forælder skal føle dig tryg ved vores ansatte.

 

Flipkidz’ gymnastikfest

Om foråret afsluttes kurset med Flipkidz’ gymnastikfest, som vi har den sidste time. Her inviterer vi familie og venner til gymnastikafslutning i salen, hvor vores dygtige elever viser, hvad de har lært i løbet af foråret. Ved afslutningerne får børnene et diplom eller en medalje. 

Flipkidz holder til flere steder i Danmark. Find dit nærmeste gymnastiktilbud her.

 

Aldersinddeling

2-3 år: Barnet skal være fyldt 2 år, inden kurset starter. I denne aldersgruppe er det ekstra vigtigt, at barnet har den rigtige alder inden kursusstart.

4-5 år: Barnet skal fylde 4 år senest i løbet af det halvår, som sæsonen omfatter.

6-8 år: Barnet skal fylde 6 år senest i løbet af det halvår, som sæsonen omfatter.

 

Find dit lokale Flipkidz hold

Webbplats producerad av Chillicon webbyrå